Organisatie

De stichting

De Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar, die na de eerste editie in 1989 is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie, wordt sinds 2000 georganiseerd door de Stichting Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar.

Aandacht voor ondernemerschap
Op de economische dynamiek in Fryslân mogen we best trots zijn met elkaar. De Stichting heeft zichzelf daarom tot doel gesteld om creativiteit en vernieuwing, of te wel excellent ondernemerschap, in Fryslân te stimuleren en te waarderen. De Finale is daar de meest zichtbare exponent van. Daarnaast is de Stichting een platform waar bestuurlijk en ondernemend Fryslân elkaar weet te ontmoeten en te spreken.

Al meer dan 25 jaar
Ieder jaar reikt de Stichting Verkiezing Friese Onderneming de ondernemingsprijs uit aan de beste Friese onderneming. Dat gebeurt tijdens een feestelijk evenement, de exacte datum voor de finale is op dit moment nog niet bekend. De Stichting is voornemens om de finale te organiseren in september dit jaar. Voor de organisatie is een Stichting in het leven geroepen. Het stichtingbestuur en de werkgroep zorgen samen voor een spannende verkiezing en een spetterend evenement.
 
In de stichting zijn vertegenwoordigd:
Asito
Bouwgroep Dijkstra Draisma
Deloitte 
De Friesland                                                                                               
Kijlstra Personenvervoer & Ambulancegroep Fryslân
NDC Mediagroep
PlusNauta
Provinsje Fryslân
Rabobank
Randstad Uitzendbureau                           
NHL Stenden Hogeschool
Trip Advocaten & Notarissen                           
 
Daarnaast wordt de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar financieel mede mogelijk gemaakt door een aantal Business Partners. Dit zijn bedrijven die vanuit hun verbondenheid met ‘Ondernemen in Fryslân’ diensten of producten leveren. Okkinga Communicatie, TRES internet en Probo zijn de Business Partners.

De werkgroep

De werkgroep is verantwoordelijk voor het gehele proces van verwerving, selectie en begeleiding van kandidaten. De werkgroep verzorgt ook de communicatie met alle kandidaten.
 

De jury

De jury selecteert uit zes genomineerden, 3 finalisten. Dit gebeurt tijdens de halve finale, waar de genomineerden een pitch houden voor de jury. Als voorbereiding op deze selectie ontvangen de juryleden de uitkomsten van de financiële toetsing en de Business Maturity Model Scan van Deloitte die bij de Best Managed Companies wordt gebruikt. Vervolgens worden de drie finalisten door de jury bezocht, zodat de jury zelf een kijkje kan nemen bij de organisaties om zich nog meer te verdiepen. In september dit jaar wordt tijdens de finale de winnaar gekozen.

De jury bestaat uit:
* Sander de Rouwe, Gedeputeerde Economische Zaken Provinsje Fryslân (juryvoorzitter)
* Jan Baljeu, (winnaar 2020), onderneemt in Friesland Lease
* Jennifer Westers, onderneemt in WestCord Hotels
* Rene de Heij, onderneemt in Probo
 

Sponsoren

regio-heerenveen

Business partners